Bombowe pierniczki
MalgorzataKolska
1
0 / 0
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
70 porcji
Składniki
0.50 szkl. miód
0.50 kostka masło
1 szkl. cukier brązowy
1 szt. jajko
2.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżecz. soda oczyszczona
2 łyżka przyprawa do piernika
1 łyżecz. kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Łączymy wszystkie składniki.
2
Kładziemy do lodówki na 15 minut.
3
Następnie dzielimy na kilka części i rozwałkowujemy na stolnicy.
4
Wykrawamy foremkami i układamy na wysmarowanej blaszce.
5
Pieczemy około 15-20 minut aż się zarumienią. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka