Bombowe pierniczki

MalgorzataKolska
Bombowe pierniczki

1

0 / 0

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


70 porcji

Składniki

0.50 szkl. miód

0.50 kost. masło

1 szkl. cukier brązowy

1 szt. jajko

2.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżeczka soda oczyszczona

2 łyżka przyprawa do piernika

1 łyżeczka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Łączymy wszystkie składniki.

2

Kładziemy do lodówki na 15 minut.

3

Następnie dzielimy na kilka części i rozwałkowujemy na stolnicy.

4

Wykrawamy foremkami i układamy na wysmarowanej blaszce.

5

Pieczemy około 15-20 minut aż się zarumienią. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły