Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
7 Szklanek
ziemniaki
1 Szklanka
mąka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Sos pomidorowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
sól, pieprz
1 Sztuka
KLUSECZKI:
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
papryka ostra
2 Łyżki
papryka słodka
1 Łyżka
Przyprawa do gulaszu
1 Łyżka
majeranek
3 Łyżki
olej
70 Dekagramów
wieprzowina łopatka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. sos pomidorowy z fasolką i pieczarkami: Mięso kroimy w kosteczkę, polewamy 2 łyżkami sosu sojowego, dodajemy łyżkę papryki ostrej, 2 łyżki papryki słodkiej, łyżką przyprawy do gulaszu, odstawiamy na 15 minut.
  2. W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, czosnek w plastry, ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę, paprykę konserwową w paski.
  3. Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju ok 7 minut, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy. Jak mięso zacznie się przypiekać dodajemy sos pomidorowy (lub przecier pomidorowy rozcieńczony w szklance wody)., podsmażamy ok 7-10 minut. Zalewamy mięso wodą (ok 2-3 litrów), przyprawiamy przyprawą, 2 łyżkami sosu sojowego, zielem angielskim, majerankiem, łyżką papryki słodkiej, ew papryką ostrą (jeśli ktoś lubi bardzo pikantną zupę).
  4. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone ziemniaki, gotujemy do miękkości ziemniaków.
  5. Pod koniec gotowania robimy lane kluski (mieszamy jajka z mąką- ciasto musi być bardzo gęste, łyżeczka nakładamy ciasto, wrzucamy do zupy:), dodajemy paprykę konserwową, gotujemy 5 minut.
  6. Gotowe!

Opis

Druga moja wersja bograczu, lekko urozmaicona:) polecam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!