Bogracz

m7
Bogracz

0

0 / 0

z łopatki wieprzowej.Polecam

16

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki
0

1 szcz. sól

1 łyżeczka kminek

100 g masło

1 szt. papryka czerwona

1 szt. nać pietruszki

2 szt. cebula

5 szt. liść laurowy

8 szt. jałowiec

3 szt. jaja kurze całe

5 szt. ząbek czosnku

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

7 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka masło

1.20 dek. wieprzowina łopatka

80 dek. ziemniaki

Przygotowanie


1

W garnku roztapiamy masło,dodajemy drobno posiekaną cebulę i paprykę, podsmażamy.Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, liście laurowe,ziele angielskie ,jałowiec,kminek ,dusimy pod przykryciem ok.15 min.na średnim ogniu co jakiś czas mieszając.Dodajemy koncentrat ,zalewamy wodą.Dusimy pod przykryciem do miękkości.

2

Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.W międzyczasie składniki na kluski dokładnie wyrabiamy w misce i kładziemy łyżką małymi kluseczkami bezpośrednio do gulaszu.

3

Razem wszystko dusimy przez ok.15min. na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Doprawiamy do smaku,dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę.Dzielimy na porcje,podajemy z grzankami .SMACZNEGO.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły