0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cukinia
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
ketchup
40 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Kostki
ser żółty
0.5 Sztuki
kukurydza konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane ziemniaki gotować ok. 20 minut.
  2. cukinię podsmażyć na oleju a następnie wraz z ziemniakami pokrojonymi w plastry ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  3. Dalej ułożyć cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  4. Oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki.
  5. I posypać kukurydzą.
  6. Czosnek wraz z mięsem mielonym podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. wyłożyć kolejną warstwę.
  7. Pomidory obrać ze skórki i ułożyć na mięsie potem polać ketchupem i posypać świeżą bazylią.
  8. Wierzch posypać serem żółtym.
  9. Piec ok. 40 minut.

Opis

pyszna i lekka zapiekanka

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Faszerowana cukinia na ostro lub łagodnie

Średni Do 1 godz
Faszerowana cukinia na ostro lub łagodnie

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!