Bogata zapiekanka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bogata zapiekanka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976248483.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna i lekka zapiekanka z dużą ilością warzyw.
0
5 / 1
Pyszna i lekka zapiekanka z dużą ilością warzyw.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
3 szt. ząbek czosnku
3 szt. pomidor
1 szt. cukinia
2 szt. cebula
6 szt. pieczarki
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
40 dag. mięso mielone
0.50 kostka ser żółty
0.50 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Obrane ziemniaki gotować ok. 20 minut.
Cukinię podsmażyć na oleju a następnie wraz z ziemniakami pokrojonymi w plastry ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Dalej ułożyć cebulę pokrojoną w kosteczkę.
Oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki.
I posypać kukurydzą.
Czosnek wraz z mięsem mielonym podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. Wyłożyć kolejną warstwę.
Pomidory obrać ze skórki i ułożyć na mięsie potem polać ketchupem i posypać świeżą bazylią.
Wierzch posypać serem żółtym.
Piec ok. 40 minut.