0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cukinia
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
ketchup
40 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Kostki
ser żółty
0.5 Sztuki
kukurydza konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane ziemniaki gotować ok. 20 minut.
  2. cukinię podsmażyć na oleju a następnie wraz z ziemniakami pokrojonymi w plastry ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  3. Dalej ułożyć cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  4. Oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki.
  5. I posypać kukurydzą.
  6. Czosnek wraz z mięsem mielonym podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. wyłożyć kolejną warstwę.
  7. Pomidory obrać ze skórki i ułożyć na mięsie potem polać ketchupem i posypać świeżą bazylią.
  8. Wierzch posypać serem żółtym.
  9. Piec ok. 40 minut.

Opis

pyszna i lekka zapiekanka

Podobne przepisy

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!