0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
3 Sztuki
ząbek czosnku
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cukinia
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
pieczarki
1 Łyżka
ketchup
40 Dekagramów
mięso mielone
0.5 Kostki
ser żółty
0.5 Sztuki
kukurydza konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane ziemniaki gotować ok. 20 minut.
  2. cukinię podsmażyć na oleju a następnie wraz z ziemniakami pokrojonymi w plastry ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  3. Dalej ułożyć cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  4. Oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki.
  5. I posypać kukurydzą.
  6. Czosnek wraz z mięsem mielonym podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. wyłożyć kolejną warstwę.
  7. Pomidory obrać ze skórki i ułożyć na mięsie potem polać ketchupem i posypać świeżą bazylią.
  8. Wierzch posypać serem żółtym.
  9. Piec ok. 40 minut.

Opis

pyszna i lekka zapiekanka

Podobne przepisy

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Faszerowana cukinia na ostro lub łagodnie

Średni Do 1 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!