Boeuf strogonof

m7
Boeuf strogonof

2

3.3 / 7

Potrawa czasochłonna, ale warto, jak chce się zrobić dobre wrażenie na teściowej.. ;-)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

130 śmietana

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. papryka słodka

1 szt. cebula

1 szt. nać pietruszki

3 łyżka olej

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka puszysta tortowa lubella

50 dag. polędwica wołowa

25 dag. pieczarki

1 opak. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Wołowinę pokroić w słupki grubości 1 cm. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na plancie. Porzełożyć do garnka.

2

Na tym samym tłuszczu obsmażyć najpierw cebulę a potem pieczarki pokrojone w plasterki.

3

Warzywa włożyć do mięsa i zalać wszystko taką ilością bulionu żeby mięso było zakryte.

4

Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i śmietanę. W razie potrzeby doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Smacznego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

641

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły