1
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

130 Mililitrów
śmietana
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
papryka słodka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
1 Łyżka
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
50 Dekagramów
Polędwica wołowa
25 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wołowinę pokroić w słupki grubości 1 cm. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na plancie. Porzełożyć do garnka.
  2. Na tym samym tłuszczu obsmażyć najpierw cebulę a potem pieczarki pokrojone w plasterki.
  3. Warzywa włożyć do mięsa i zalać wszystko taką ilością bulionu żeby mięso było zakryte.
  4. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i śmietanę. W razie potrzeby doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Smacznego.

Opis

Potrawa czasochłonna, ale warto, jak chce się zrobić dobre wrażenie na teściowej.. ;-)

Podobne przepisy

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Leczo wegetariańskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Leczo wegetariańskie

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!