Boeuf strogonof

m7
Boeuf strogonof

1

3.3 / 7

Potrawa czasochłonna, ale warto, jak chce się zrobić dobre wrażenie na teściowej.. ;-)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

130 śmietana

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

0.50 łyżeczka papryka słodka

1 szt. cebula

1 szt. nać pietruszki

3 łyżka olej

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka mąka puszysta tortowa lubella

50 dek. polędwica wołowa

25 dek. pieczarki

1 opak. tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Wołowinę pokroić w słupki grubości 1 cm. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na plancie. Porzełożyć do garnka.

2

Na tym samym tłuszczu obsmażyć najpierw cebulę a potem pieczarki pokrojone w plasterki.

3

Warzywa włożyć do mięsa i zalać wszystko taką ilością bulionu żeby mięso było zakryte.

4

Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i śmietanę. W razie potrzeby doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły