4

Składniki

100 Mililitrów
Śmietanka 18%
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
pieprz ziołowy
300 Gramów
makaron
8 Sztuk
Boczniaki
10 Dekagramów
Ser dorblue
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczniaki kroimy w paseczki i lekko obgotowujemy w wodzie .
  2. Na patelnie wlewamy śmiatankę i kruszymy ser - mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sie sera , doprawiamy gałką ,pieprzem .
  3. Wsypujemy boczniaki i mieszamy lekko .
  4. Na talerzu układamy makaron a w środek nakładamy boczniaki z sosem serowym .

Opis

Danie wymyślone poprzez zmodyfikowanie innego przepisu .Byłam zaskoczona jego efektem

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Francuskie kieszonki

Łatwy Do 15 min

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz

Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami...

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!