4

Składniki

100 Mililitrów
Śmietanka 18%
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
pieprz ziołowy
300 Gramów
makaron
8 Sztuk
Boczniaki
10 Dekagramów
Ser dorblue
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczniaki kroimy w paseczki i lekko obgotowujemy w wodzie .
  2. Na patelnie wlewamy śmiatankę i kruszymy ser - mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sie sera , doprawiamy gałką ,pieprzem .
  3. Wsypujemy boczniaki i mieszamy lekko .
  4. Na talerzu układamy makaron a w środek nakładamy boczniaki z sosem serowym .

Opis

Danie wymyślone poprzez zmodyfikowanie innego przepisu .Byłam zaskoczona jego efektem

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Francuskie kieszonki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Francuskie kieszonki

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!