Boczek z ziołami

m7
Boczek z ziołami

0

0 / 0

Smaczne boczek ;)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg boczek chudy

2 szcz. sól

2 szcz. pieprz

4 szcz. tymianek

4 szcz. majeranek

5 szt. czosnek

1 łyżka oliwa

1 łyżka wino białe

Przygotowanie


1

Czosnek zmiażdżyć, połączyć z oliwą, winem, solą i ziołami.

2

Dokładnie natrzeć boczek, ciasno zrolować, związać nicią, owinąć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.

3

Nazajutrz piec w nagrzanym piekarniku około półtorej godziny.

4

Na 15 minut przed końcem pieczenia odwinąć folię.

5

podawać z chrzanem lub ostrymi sosami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły