Boczek z ziołami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek z ziołami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151482.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne boczek ;)
0
0 / 0
Smaczne boczek ;)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg boczek chudy
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
4 szczyp. tymianek
4 szczyp. majeranek
5 szt. czosnek
1 łyżka oliwa
1 łyżka wino białe
Przygotowanie
1
Czosnek zmiażdżyć, połączyć z oliwą, winem, solą i ziołami.
2
Dokładnie natrzeć boczek, ciasno zrolować, związać nicią, owinąć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.
3
Nazajutrz piec w nagrzanym piekarniku około półtorej godziny.
4
Na 15 minut przed końcem pieczenia odwinąć folię.
5
podawać z chrzanem lub ostrymi sosami.