Boczek z piersią kurczaka

m7
Boczek z piersią kurczaka

0

0 / 0

Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

4 szczyp. majeranek

5 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz ziarnisty

1 szt. boczek bez kości (wieprzowina)

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. czosnek

2 szt. marchew

1 szt. por

2 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Piers z kurczaka gotujemy ok pol godziny razem z marchewkami i porem - wywar doprawiamy pieprzem w ziarenkach i lyzeczka soli.

2

Gdy przestygnie to przepuszczamy przez maszynke razem z warzywami, oraz cebulą przesmażoną na sporej ilosci margaryny. dodajemy 2 jaka, doprawiamy do smaku i mieszamy dokladnie.

3

Boczek dzien wczesniej nacieramy obranym i przecisnietym czosnkiem z calej palki zmieszanym z solą, pieprzem i majerankiem. Następnie boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.

4

Pamietajmy aby sznurki ktorymi zwiazemy boczek zdjac dopiero jak mieso bedzie calkowicie zimne, najlepiej na drugi dzien, aby nie ryzykowac ze mieso sie rozpadnie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły