Boczek z piersią kurczaka
m7
Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
67
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
4 szczyp. majeranek
5 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz ziarnisty
1 szt. boczek bez kości (wieprzowina)
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. czosnek
2 szt. marchew
1 szt. por
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka margaryna zwykła
Przygotowanie
Piers z kurczaka gotujemy ok pol godziny razem z marchewkami i porem - wywar doprawiamy pieprzem w ziarenkach i lyzeczka soli.
Gdy przestygnie to przepuszczamy przez maszynke razem z warzywami, oraz cebulą przesmażoną na sporej ilosci margaryny. dodajemy 2 jaka, doprawiamy do smaku i mieszamy dokladnie.
Boczek dzien wczesniej nacieramy obranym i przecisnietym czosnkiem z calej palki zmieszanym z solą, pieprzem i majerankiem. Następnie boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.
Pamietajmy aby sznurki ktorymi zwiazemy boczek zdjac dopiero jak mieso bedzie calkowicie zimne, najlepiej na drugi dzien, aby nie ryzykowac ze mieso sie rozpadnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
67
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.