Boczek z piersią kurczaka

m7
Boczek z piersią kurczaka

0

0 / 0

Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

4 szczyp. majeranek

5 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz ziarnisty

1 szt. boczek bez kości (wieprzowina)

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. czosnek

2 szt. marchew

1 szt. por

2 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Piers z kurczaka gotujemy ok pol godziny razem z marchewkami i porem - wywar doprawiamy pieprzem w ziarenkach i lyzeczka soli.

2

Gdy przestygnie to przepuszczamy przez maszynke razem z warzywami, oraz cebulą przesmażoną na sporej ilosci margaryny. dodajemy 2 jaka, doprawiamy do smaku i mieszamy dokladnie.

3

Boczek dzien wczesniej nacieramy obranym i przecisnietym czosnkiem z calej palki zmieszanym z solą, pieprzem i majerankiem. Następnie boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.

4

Pamietajmy aby sznurki ktorymi zwiazemy boczek zdjac dopiero jak mieso bedzie calkowicie zimne, najlepiej na drugi dzien, aby nie ryzykowac ze mieso sie rozpadnie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

67

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły