Boczek z piersią kurczaka
m7
Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem
0
0 / 0
Rolada z boczku, z lekkim kurczakowym nadzieniem
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
4 szczyp. majeranek
5 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz ziarnisty
1 szt. boczek bez kości (wieprzowina)
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. czosnek
2 szt. marchew
1 szt. por
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka margaryna zwykła
Przygotowanie
Piers z kurczaka gotujemy ok pol godziny razem z marchewkami i porem - wywar doprawiamy pieprzem w ziarenkach i lyzeczka soli.
Gdy przestygnie to przepuszczamy przez maszynke razem z warzywami, oraz cebulą przesmażoną na sporej ilosci margaryny. dodajemy 2 jaka, doprawiamy do smaku i mieszamy dokladnie.
Boczek dzien wczesniej nacieramy obranym i przecisnietym czosnkiem z calej palki zmieszanym z solą, pieprzem i majerankiem. Następnie boczek dzielimy na 2 czesci aby byly 2 rolady, na kazdej ukladamy troche farszu z kurczaka i pieczemy ok 2 godziny w specjalnym rękawie kuchennym.
Pamietajmy aby sznurki ktorymi zwiazemy boczek zdjac dopiero jak mieso bedzie calkowicie zimne, najlepiej na drugi dzien, aby nie ryzykowac ze mieso sie rozpadnie.