Boczek z patelni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek z patelni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429653.jpeg&w=3840&q=75)
Super boczek smażony z cebulką.
1
3 / 4
Super boczek smażony z cebulką.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg boczek
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. papryka ostra
4 szt. cebula
0.50 łyżecz. czosnek
Przygotowanie
1
Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
2
Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
3
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
4
Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
5
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
6
Smażyć do miękkości cebuli.
7
Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.