Boczek z patelni

m7
Boczek z patelni

Średnia 3 / 4

Oceń!

Super boczek smażony z cebulką.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg boczek

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. papryka ostra

4 szt. cebula

0.50 łyżecz. czosnek

Przygotowanie


Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.

Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.

Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.

Smażyć do miękkości cebuli.

Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1340

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

133

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły