Boczek wędzony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek wędzony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296590.jpeg&w=3840&q=75)
Mocno majerankowy wędzony boczek.
0
0 / 0
Mocno majerankowy wędzony boczek.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
3 kg boczek bez kości (wieprzowina)
1 szt. majeranek
4 łyżka sól
Przygotowanie
1
Boczek tniemy w szerokie na 10-15 cm paski. Następnie dokładnie nacieramy solą wymieszaną z majerankiem i odstawiamy na 24h w chłodne miejsce. Następnie zawijamy go ściśle w osłonkę do wędzenia i obwiązujemy sznurem. Wędzimy w przydomowej wędzarni dymem drzew liściastych ok. 2-3h.