Boczek wędzony

m7
Boczek wędzony

0

0 / 0

Mocno majerankowy wędzony boczek.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

3 kg boczek bez kości (wieprzowina)

1 szt. majeranek

4 łyżka sól

Przygotowanie


1

Boczek tniemy w szerokie na 10-15 cm paski. Następnie dokładnie nacieramy solą wymieszaną z majerankiem i odstawiamy na 24h w chłodne miejsce. Następnie zawijamy go ściśle w osłonkę do wędzenia i obwiązujemy sznurem. Wędzimy w przydomowej wędzarni dymem drzew liściastych ok. 2-3h.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1036

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

106

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły