Boczek pieczony z cebulką

m7
Boczek pieczony z cebulką

1

0 / 0

Zamiast wędliny kupionej w sklepie można samodzielnie upiec boczek- smakuje wyśmienicie.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1.50 kg boczek

2 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 łyżecz. pieprz

1 szt. cebula

1 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.

2

Po upływie tego czasu przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody.

3

Piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły