Boczek pieczony z cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek pieczony z cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692243.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast wędliny kupionej w sklepie można samodzielnie upiec boczek- smakuje wyśmienicie.
1
0 / 0
Zamiast wędliny kupionej w sklepie można samodzielnie upiec boczek- smakuje wyśmienicie.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1.50 kg boczek
2 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 łyżecz. pieprz
1 szt. cebula
1 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.
2
Po upływie tego czasu przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody.
3
Piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.