Boczek pieczony z cebulką
m7
Zamiast wędliny kupionej w sklepie można samodzielnie upiec boczek- smakuje wyśmienicie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zamiast wędliny kupionej w sklepie można samodzielnie upiec boczek- smakuje wyśmienicie.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1.50 kg boczek
2 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 łyżecz. pieprz
1 szt. cebula
1 łyżka majeranek
Przygotowanie
Boczek umyć, osuszyć, następnie natrzeć pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie odstawić go na około 2 godzinki.
Po upływie tego czasu przełożyć boczek do naczynia żaroodpornego, posypać majerankiem, obłożyć plasterkami cebulki, podlać odrobiną wody.
Piec przez około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.