Boczek pieczony na Wielkanoc

m7
Boczek pieczony na Wielkanoc

0

0 / 0

Boczek pieczony na Wielkanoc

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg boczek chudy

1 łyżecz. sól

1 łyżka majeranek

0.50 łyżka jałowiec

Przygotowanie


1

Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.

2

Wychłodzony zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.

3

Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 min do nagrzanego do temp. 140 st. C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

869

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

88

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły