Boczek pieczony na Wielkanoc
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek pieczony na Wielkanoc](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976380778.jpeg&w=3840&q=75)
Boczek pieczony na Wielkanoc
0
0 / 0
Boczek pieczony na Wielkanoc
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg boczek chudy
1 łyżecz. sól
1 łyżka majeranek
0.50 łyżka jałowiec
Przygotowanie
1
Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
2
Wychłodzony zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
3
Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 min do nagrzanego do temp. 140 st. C.