Boczek pieczony na Wielkanoc
m7
Boczek pieczony na Wielkanoc
Wartości odżywcze na porcję
Energia
869
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Boczek pieczony na Wielkanoc
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg boczek chudy
1 łyżecz. sól
1 łyżka majeranek
0.50 łyżka jałowiec
Przygotowanie
Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
Wychłodzony zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 min do nagrzanego do temp. 140 st. C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
869
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.