0

Składniki

1 Kilogram
Boczek chudy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżka
majeranek
0.5 Łyżki
Jałowiec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
  2. Wychłodzony zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
  3. Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 min do nagrzanego do temp. 140 st. C.

Opis

Boczek pieczony na Wielkanoc

Podobne przepisy

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Schab w rozmarynie z jałowcem

Przepis
Średni Do 1 godz
Schab w rozmarynie z jałowcem

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Przepis
Średni Do 40 min
Żeberka wieprzowe po węgiersku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!