0

Składniki

1 Kilogram
Boczek chudy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżka
majeranek
0.5 Łyżki
Jałowiec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
  2. Wychłodzony zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
  3. Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 min do nagrzanego do temp. 140 st. C.

Opis

Boczek pieczony na Wielkanoc

Podobne przepisy

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz

Polędwiczki w cieście francuskim

Łatwy Do 3 godz

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!