1

Składniki

1 Kilogram
Boczek bez kości (wieprzowina)
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Sztuki
cebula
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
  2. Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Opis

Boczek w sam raz na kanapki. Często zastępuję nim wędlinę kupowaną w sklepie.

Podobne przepisy

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Łatwy Do 3 godz
Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!