Boczek pieczony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek pieczony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201617.jpeg&w=3840&q=75)
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
1
0 / 0
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg boczek bez kości (wieprzowina)
0.50 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szt. cebula
2 łyżka masło roślinne
2 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
2
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90 - 100 minut.