Boczek pieczony
m7
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
1
0 / 0
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg boczek bez kości (wieprzowina)
0.50 łyżeczka sól, pieprz
0.50 szt. cebula
2 łyżka masło roślinne
2 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
2
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90 - 100 minut.