1

Składniki

1 Kilogram
Boczek bez kości (wieprzowina)
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Sztuki
cebula
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
  2. Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Opis

Boczek w sam raz na kanapki. Często zastępuję nim wędlinę kupowaną w sklepie.

Podobne przepisy

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!