1

Składniki

1 Kilogram
Boczek bez kości (wieprzowina)
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Sztuki
cebula
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
  2. Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Opis

Boczek w sam raz na kanapki. Często zastępuję nim wędlinę kupowaną w sklepie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!