Boczek pieczony

m7
Boczek pieczony

1

0 / 0

Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 kg boczek bez kości (wieprzowina)

0.50 łyżecz. sól, pieprz

0.50 szt. cebula

2 łyżka masło roślinne

2 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.

2

Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.

3

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90 - 100 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5466

kcal

Białka

92

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

554

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły