Boczek pieczony
m7
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5466
kcal
Białka
92
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
554
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Boczek w sam raz na kanapki - warto zastąpić nim kupowane w sklepie wędliny.
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg boczek bez kości (wieprzowina)
0.50 łyżecz. sól, pieprz
0.50 szt. cebula
2 łyżka masło roślinne
2 łyżka majeranek
Przygotowanie
Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90 - 100 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5466
kcal
Białka
92
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
554
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.