1

Składniki

1 Kilogram
Boczek bez kości (wieprzowina)
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Sztuki
cebula
2 Łyżki
masło roślinne zwykłe kostka
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem.
  2. Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Opis

Boczek w sam raz na kanapki. Często zastępuję nim wędlinę kupowaną w sklepie.

Podobne przepisy

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!