Boczek pieczony

m7
Boczek pieczony

0

0 / 0

pachnący majerankiem

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

15 kg surowy boczek

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. pieprz

2 kostka czosnek

3 łyżka majeranek

3 łyżka sól

Przygotowanie


1

Boczek myjemy, osuszamy, obsypujemy dosyć mocno przyprawami. Wkładamy boczek w rękaw do pieczenia i odstawiamy na 8 godzin do lodówki. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy około 1 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

76581

kcal

Białka

1503

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

7951

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły