Boczek pieczony
m7
pachnący majerankiem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
76581
kcal
Białka
1503
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
7951
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
pachnący majerankiem
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
15 kg surowy boczek
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. pieprz
2 kostka czosnek
3 łyżka majeranek
3 łyżka sól
Przygotowanie
Boczek myjemy, osuszamy, obsypujemy dosyć mocno przyprawami. Wkładamy boczek w rękaw do pieczenia i odstawiamy na 8 godzin do lodówki. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy około 1 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
76581
kcal
Białka
1503
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
7951
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.