Boczek pieczony

m7
Boczek pieczony

0

0 / 0

Boczek pieczony sprawdzi się świetnie jako dodatek do kanapek, ale również na imprezy na deskę mięs.

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. czosnek

75 dag. boczek bez kości (wieprzowina)

1 dag. majeranek

Przygotowanie


1

Boczek dokładnie wymyć, odsączyć z wody. Skórkę nadciąć nożem w drobną kratkę cały boczek, natrzeć solą oraz przyprawami i pozostawić tak na 2 godziny.

2

Ułożyć na blasze albo zawinąć. Piec do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły