Boczek pieczony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek pieczony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974607929.jpeg&w=3840&q=75)
Boczek pieczony sprawdzi się świetnie jako dodatek do kanapek, ale również na imprezy na deskę mięs.
0
0 / 0
Boczek pieczony sprawdzi się świetnie jako dodatek do kanapek, ale również na imprezy na deskę mięs.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. czosnek
75 dag. boczek bez kości (wieprzowina)
1 dag. majeranek
Przygotowanie
1
Boczek dokładnie wymyć, odsączyć z wody. Skórkę nadciąć nożem w drobną kratkę cały boczek, natrzeć solą oraz przyprawami i pozostawić tak na 2 godziny.
2
Ułożyć na blasze albo zawinąć. Piec do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.