Boczek pieczony
m7
Boczek pieczony sprawdzi się świetnie jako dodatek do kanapek, ale również na imprezy na deskę mięs.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
391
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Boczek pieczony sprawdzi się świetnie jako dodatek do kanapek, ale również na imprezy na deskę mięs.
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. czosnek
75 dag. boczek bez kości (wieprzowina)
1 dag. majeranek
Przygotowanie
Boczek dokładnie wymyć, odsączyć z wody. Skórkę nadciąć nożem w drobną kratkę cały boczek, natrzeć solą oraz przyprawami i pozostawić tak na 2 godziny.
Ułożyć na blasze albo zawinąć. Piec do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
391
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.