Boczek pieczony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Boczek pieczony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975669730.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny, aromatyczny, z chrupiąca skórką boczek sprawdzi się na obiad, ale również po ostudzeniu na kanapki.
1
0 / 0
Pyszny, aromatyczny, z chrupiąca skórką boczek sprawdzi się na obiad, ale również po ostudzeniu na kanapki.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg boczek
1 szczyp. sól
3 szt. czosnek
1 szt. kminek
1 szt. majeranek
1 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą, włożyć do brytfanny, posypać kminkiem, majerankiem, rozkruszonym liściem laurowym, utłuczonymi w moździerzu ziarnami ziela angielskiego i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnie obłożyć boczek cebulą, podlać niewielką ilością wody i upiec w piekarniku na rumiano.