Boczek pieczony

m7
Boczek pieczony

0

0 / 0

Pyszny, aromatyczny, z chrupiąca skórką boczek sprawdzi się na obiad, ale również po ostudzeniu na kanapki.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg boczek

1 szcz. sól

3 szt. czosnek

1 szt. kminek

1 szt. majeranek

1 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą, włożyć do brytfanny, posypać kminkiem, majerankiem, rozkruszonym liściem laurowym, utłuczonymi w moździerzu ziarnami ziela angielskiego i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnie obłożyć boczek cebulą, podlać niewielką ilością wody i upiec w piekarniku na rumiano.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły