Boczek pieczony

m7
Boczek pieczony

1

0 / 0

Super boczek do chlebka ...............A do tego musztarda lub chrzan.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 kg boczek

0.33 łyżecz. pieprz kolorowy

1 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. czosnek granulowany

0.50 łyżecz. ziołowe ziarenka smaku

2 łyżka sos sojowy

1 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.

2

natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.

3

zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

520

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły