1

Składniki

2 Kilogramy
boczek
0.33 Łyżeczki
pieprz kolorowy
1 Łyżeczka
sól
0.5 Łyżeczki
Czosnek granulowany
0.5 Łyżeczki
Ziołowe ziarenka smaku
2 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
  2. natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
  3. zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

Opis

Super boczek do chlebka ...............A do tego musztarda lub chrzan.

Podobne przepisy

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Sałatka z rukoli, boczku i jajek w sosie ketchupowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z rukoli, boczku i jajek w sosie ketchupowym

Kanapeczki z awokado na pełnoziarnistym pieczywie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kanapeczki z awokado na pełnoziarnistym pieczywie

Satay z kurczaka w sosie orzechowym z mlekiem kokosowym i ch...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Satay z kurczaka w sosie orzechowym z mlekiem kokosowym i chili

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!