Example thumb
2

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz czarny
1 Łyżeczka
cukier
250 Gramów
makaron spaghetti
300 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
oregano
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulę. Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do podsmażonej cebuli.
  3. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, podgrzewamy jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cukier dodajemy jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny.
  4. Do garnka z sosem wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron.
  5. Wszystko dokładnie mieszamy aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spagetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem.

Opis

Przepisów na spagetti jest dużo - ten jest szybki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!