Błyskawiczne spagetti

m7
Błyskawiczne spagetti

2

3 / 1

Przepisów na spaghetti jest dużo - ten jest szybki i smaczny.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz czarny

1 łyżecz. cukier

250 g makaron spaghetti

300 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 łyżka olej

1 łyżka oregano

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

2

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlać odrobinę oleju i podsmażyć cebulę. Czosnek obrać, drobno posiekać i wrzucić do podsmażonej cebuli.

3

Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, podgrzać jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawić solą, pieprzem i oregano. Cukier dodać, jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny.

4

Do garnka z sosem wrzucić ugotowany i odcedzony makaron.

5

Wszystko dokładnie wymieszać aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spaghetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem i świeżą bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

829

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

135

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły