Błyskawiczne spagetti
m7
Przepisów na spaghetti jest dużo - ten jest szybki i smaczny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
829
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3 / 1
Przepisów na spaghetti jest dużo - ten jest szybki i smaczny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz czarny
1 łyżecz. cukier
250 g makaron spaghetti
300 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 łyżka olej
1 łyżka oregano
Przygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlać odrobinę oleju i podsmażyć cebulę. Czosnek obrać, drobno posiekać i wrzucić do podsmażonej cebuli.
Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, podgrzać jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawić solą, pieprzem i oregano. Cukier dodać, jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny.
Do garnka z sosem wrzucić ugotowany i odcedzony makaron.
Wszystko dokładnie wymieszać aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spaghetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem i świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
829
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.