Błyskawiczne spagetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Błyskawiczne spagetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975825693.jpeg&w=3840&q=75)
Przepisów na spaghetti jest dużo - ten jest szybki i smaczny.
2
3 / 1
Przepisów na spaghetti jest dużo - ten jest szybki i smaczny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz czarny
1 łyżecz. cukier
250 g makaron spaghetti
300 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 łyżka olej
1 łyżka oregano
Przygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na spód głębokiego garnka wlać odrobinę oleju i podsmażyć cebulę. Czosnek obrać, drobno posiekać i wrzucić do podsmażonej cebuli.
Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, podgrzać jeszcze tak długo aż sos będzie gorący. Następnie doprawić solą, pieprzem i oregano. Cukier dodać, jeśli sos wydaje się być zbyt kwaśny.
Do garnka z sosem wrzucić ugotowany i odcedzony makaron.
Wszystko dokładnie wymieszać aż sos pokryje każdą nitkę makaronu. Spaghetti można podać z potartym żółtym serem, np. parmezanem i świeżą bazylią.