Błyskawiczne placuszki dla łasuchów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
pogorzelska.j
![Błyskawiczne placuszki dla łasuchów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8133-1702058028703.jpeg&w=3840&q=75)
3
4.5 / 2
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 szkl. mąka pełnoziarnista lubella pełne ziarno
1 szkl. jogurt grecki
1 szt. jajko kurze całe
0.25 szkl. olej kokosowy
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
0.25 kg truskawki
0.25 kg morele
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Ma być o konsystencji śmietany.
2
Olej kokosowy lekko podgrzewamy jeśli ma zwartą konsystencję.
3
Na rozgrzaną patelnię wylewamy po łyżce stołowej masy i smażymy z obu stron do zarumienienia na kolor złoty.
4
Podawać z musem owocowym Tymbark, owocami i sokiem.