Błyskawiczne pieczarki z pasztetem

m7
Błyskawiczne pieczarki z pasztetem

0

0 / 0

Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

12 szt. pieczarki

1 szt. pęczek szczypiorku lub rzodkiewki

1 łyżka masło

20 dek. pasztet

Przygotowanie


1

Pieczarki opłucz, osusz, wytnij trzonki.

2

kapelusze posól. Do wnętrza nałóż pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzyj go z niewielką ilością śmietany).

3

ułóż pieczarki - nadzieniem do góry - w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w 220 stopniach - nie przykrywaj.

4

ewentualnie udekoruj wachlarzykiem z rzodkiewki i pociętym szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły