Błyskawiczne pieczarki z pasztetem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Błyskawiczne pieczarki z pasztetem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777708.jpeg&w=3840&q=75)
Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!
0
0 / 0
Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
12 szt. pieczarki
1 szt. pęczek szczypiorku lub rzodkiewki
1 łyżka masło
20 dag. pasztet
Przygotowanie
1
Pieczarki opłucz, osusz, wytnij trzonki.
2
kapelusze posól. Do wnętrza nałóż pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzyj go z niewielką ilością śmietany).
3
ułóż pieczarki - nadzieniem do góry - w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w 220 stopniach - nie przykrywaj.
4
ewentualnie udekoruj wachlarzykiem z rzodkiewki i pociętym szczypiorkiem.