Błyskawiczne pieczarki z pasztetem

m7
Błyskawiczne pieczarki z pasztetem

0

0 / 0

Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

12 szt. pieczarki

1 szt. pęczek szczypiorku lub rzodkiewki

1 łyżka masło

20 dag. pasztet

Przygotowanie


1

Pieczarki opłucz, osusz, wytnij trzonki.

2

kapelusze posól. Do wnętrza nałóż pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzyj go z niewielką ilością śmietany).

3

ułóż pieczarki - nadzieniem do góry - w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w 220 stopniach - nie przykrywaj.

4

ewentualnie udekoruj wachlarzykiem z rzodkiewki i pociętym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

144

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły