Błyskawiczne pieczarki z pasztetem
m7
Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
12 szt. pieczarki
1 szt. pęczek szczypiorku lub rzodkiewki
1 łyżka masło
20 dag. pasztet
Przygotowanie
Pieczarki opłucz, osusz, wytnij trzonki.
kapelusze posól. Do wnętrza nałóż pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzyj go z niewielką ilością śmietany).
ułóż pieczarki - nadzieniem do góry - w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w 220 stopniach - nie przykrywaj.
ewentualnie udekoruj wachlarzykiem z rzodkiewki i pociętym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.