0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
12 Sztuk
pieczarki
1 Sztuka
Pęczek szczypiorku lub rzodkiewki
1 Łyżka
masło
20 Dekagramów
Pasztet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki opłucz, osusz, wytnij trzonki.
  2. kapelusze posól. Do wnętrza nałóż pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzyj go z niewielką ilością śmietany).
  3. ułóż pieczarki - nadzieniem do góry - w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 minut w 220 stopniach - nie przykrywaj.
  4. ewentualnie udekoruj wachlarzykiem z rzodkiewki i pociętym szczypiorkiem.

Opis

Efektowne danko gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Szybko, tanio i smakuśnie!

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!