Błyskawiczne leczo
malg
Leczo - najlepiej smakuje na wiosnę, kiedy w końcu na straganie można kupić świeże warzywa, ale naprawdę niezwykły smak leczo ma jesienią, gdy warzywa są nie ze straganu, ale z własnej działki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
340
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Leczo - najlepiej smakuje na wiosnę, kiedy w końcu na straganie można kupić świeże warzywa, ale naprawdę niezwykły smak leczo ma jesienią, gdy warzywa są nie ze straganu, ale z własnej działki!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
8 szt. pieczarki
6 szt. pomidor
4 łyżka masło
1 dag. cebula
20 dag. kiełbasa domowa
Przygotowanie
Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę.
Dodaję pokrojoną kiełbasę i paprykę pokrojoną w kostkę.
Na maśle smażę kilka pieczarek pokrojonych w ćwiartki, dodaję je do kiełbasy i cebuli.
Smażę pokrojoną w kostkę cukinię i dodaję do kiełbasy, cebuli i pieczarek.
Na maśle smażę kilka pomidorów obranych ze skórki. Dokładam do pozostałych składników. Dodaję mieloną paprykę i mieszam. Solę i pieprzę do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
340
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.