Błyskawiczne łazanki z pieczarkami i cebulą

m7
Błyskawiczne łazanki z pieczarkami i cebulą

4

0 / 0

Doskonałe danie na obiad rodzinny. Danie to pasuje do kuchni polskiej i zadowoli tradycjonalistów.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

250 g makaronu łazanki

300 g pieczarki

3 szt. cebula

3 łyżka przyprawa maggi

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle. Dodać obrane i pokrojone w półplasterki grzyby. Dusić do wyparowania płynu (ok.5 minut).

3

Dodać przyprawę maggi oraz makaron. Dobrze wymieszać i chwilę podgrzewać razem na wolnym ogniu pod przykryciem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

221

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły