Blondie z białą czekoladą i malinami

EkspertOdKuchni
Blondie z białą czekoladą i malinami

0

0 / 0

Blondie z białą czekoladą i malinami to świetna alternatywa dla klasycznego brownie, która zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkich wypieków. Połączenie białej czekolady i soczystych malin tworzy wyjątkowo wilgotne, zbite i lekko maślane ciasto, które doskonale pasuje na wiele okazji. Można je podać na zarówno na zimno, jak i na ciepło w towarzystwie lodów. Blondie to idealny wybór dla wszystkich, którzy szukają prostych i szybkich ciast. Życzymy smacznego!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

200 g biała czekolada

100 g masło

100 g cukier

1.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy

190 g mąka pszenna tortowa lubella

1 szczyp. sól

150 g maliny

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuść masło i posiekaną czekoladę. Dodaj cukier wymieszaj i ostudź.

2

Do miski z czekoladą dodaj mąkę, sól, jajka i wymieszaj wszystko na gładką masę.

3

Masę przełóż do foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożonej papierem do pieczeni. Na wierzchu ułóż maliny i lekko je wciśnij w masę.

4

Piecz w 180°C (pieczenie góra-dół) przez ok. 20 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły