Blondie z białą czekoladą i malinami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Blondie z białą czekoladą i malinami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048508.jpeg&w=3840&q=75)
Blondie z białą czekoladą i malinami to świetna alternatywa dla klasycznego brownie, która zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkich wypieków. Połączenie białej czekolady i soczystych malin tworzy wyjątkowo wilgotne, zbite i lekko maślane ciasto, które doskonale pasuje na wiele okazji. Można je podać na zarówno na zimno, jak i na ciepło w towarzystwie lodów. Blondie to idealny wybór dla wszystkich, którzy szukają prostych i szybkich ciast. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Blondie z białą czekoladą i malinami to świetna alternatywa dla klasycznego brownie, która zasmakuje wszystkim miłośnikom słodkich wypieków. Połączenie białej czekolady i soczystych malin tworzy wyjątkowo wilgotne, zbite i lekko maślane ciasto, które doskonale pasuje na wiele okazji. Można je podać na zarówno na zimno, jak i na ciepło w towarzystwie lodów. Blondie to idealny wybór dla wszystkich, którzy szukają prostych i szybkich ciast. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
200 g biała czekolada
100 g masło
100 g cukier
1.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
190 g mąka pszenna tortowa lubella
1 szczyp. sól
150 g maliny
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść masło i posiekaną czekoladę. Dodaj cukier wymieszaj i ostudź.
Do miski z czekoladą dodaj mąkę, sól, jajka i wymieszaj wszystko na gładką masę.
Masę przełóż do foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożonej papierem do pieczeni. Na wierzchu ułóż maliny i lekko je wciśnij w masę.
Piecz w 180°C (pieczenie góra-dół) przez ok. 20 minut.