Blok kakaowy

m7
Blok kakaowy

0

0 / 0

Skusi nawet tych, którzy nie przepadają za ciastami.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kostka margaryna zwykła

0.50 szkl. cukier

3 szkl. mleko w proszku

0.50 szkl. woda

2 szt. herbatniki

3 łyżka kakao decomorreno

20 dag. orzechy

Przygotowanie


1

W garnku rozpuścić margarynę z wodą, kakao i cukier.

2

Przestudzić masę dodawać stopniowo mleko w proszku i wymieszać.

3

Połamane herbatniki i orzechy wymieszać z masą.

4

Wyłożyć masę do formy keksowej i umieścić w lodówce na 2 godz.

5

Gotowy blok pokroić na kawałki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

909

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

65

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły