Blok kakaowy
m7
Skusi nawet tych, którzy nie przepadają za ciastami.
0
0 / 0
Skusi nawet tych, którzy nie przepadają za ciastami.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
0.50 szkl. cukier
3 szkl. mleko w proszku
0.50 szkl. woda
2 szt. herbatniki
3 łyżka kakao decomorreno
20 dag. orzechy
Przygotowanie
1
W garnku rozpuścić margarynę z wodą, kakao i cukier.
2
Przestudzić masę dodawać stopniowo mleko w proszku i wymieszać.
3
Połamane herbatniki i orzechy wymieszać z masą.
4
Wyłożyć masę do formy keksowej i umieścić w lodówce na 2 godz.
5
Gotowy blok pokroić na kawałki.