Blok czekoladowy z paluszkami

lubella
Blok czekoladowy z paluszkami

0

4.3 / 3

Czekolada - obiekt westchnień wielu z nas. Dzisiaj zapominamy o kaloryczności i skupiamy się na samej rozkoszy. Rozkoszy z konsumowania pysznego bloku czekoladowego wypełnionego solonymi paluszkami. Połączenie słonego ze słodkim nigdy nie smakowało tak dobrze!

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g masło

150 mleko

150 g cukier

30 g kakao decomorreno

300 g mleko w proszku

50 g paluszki solone lubella

Przygotowanie


1

Rozpuść masło w mleku. Dodaj cukier, kakao i wymieszaj. Zostaw do wystygnięcia.

2

Gdy masa będzie zimna, dodawaj partiami mleko w proszku i mieszaj aż masa będzie gładka. Paluszki połam na nieduże kawałki i dodaj do masy.

3

Całość wymieszaj i przełóż do niedużej podłużnej blaszki na babkę. Wyrównaj masę łyżką. Chłódź w lodówce przez 3 godziny.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły