Blok czekoladowy z paluszkami
lubella
Czekolada - obiekt westchnień wielu z nas. Dzisiaj zapominamy o kaloryczności i skupiamy się na samej rozkoszy. Rozkoszy z konsumowania pysznego bloku czekoladowego wypełnionego solonymi paluszkami. Połączenie słonego ze słodkim nigdy nie smakowało tak dobrze!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.3 / 3
Czekolada - obiekt westchnień wielu z nas. Dzisiaj zapominamy o kaloryczności i skupiamy się na samej rozkoszy. Rozkoszy z konsumowania pysznego bloku czekoladowego wypełnionego solonymi paluszkami. Połączenie słonego ze słodkim nigdy nie smakowało tak dobrze!
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g masło
150 mleko
150 g cukier
30 g kakao decomorreno
300 g mleko w proszku
50 g paluszki solone lubella
Przygotowanie
Rozpuść masło w mleku. Dodaj cukier, kakao i wymieszaj. Zostaw do wystygnięcia.
Gdy masa będzie zimna, dodawaj partiami mleko w proszku i mieszaj aż masa będzie gładka. Paluszki połam na nieduże kawałki i dodaj do masy.
Całość wymieszaj i przełóż do niedużej podłużnej blaszki na babkę. Wyrównaj masę łyżką. Chłódź w lodówce przez 3 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza