Blok czekoladowy z paluszkami
lubella
Czekolada - obiekt westchnień wielu z nas. Dzisiaj zapominamy o kaloryczności i skupiamy się na samej rozkoszy. Rozkoszy z konsumowania pysznego bloku czekoladowego wypełnionego solonymi paluszkami. Połączenie słonego ze słodkim nigdy nie smakowało tak dobrze!
0
4.3 / 3
Czekolada - obiekt westchnień wielu z nas. Dzisiaj zapominamy o kaloryczności i skupiamy się na samej rozkoszy. Rozkoszy z konsumowania pysznego bloku czekoladowego wypełnionego solonymi paluszkami. Połączenie słonego ze słodkim nigdy nie smakowało tak dobrze!
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g masło
150 mleko
150 g cukier
30 g kakao decomorreno
300 g mleko w proszku
50 g paluszki solone lubella
Przygotowanie
Rozpuść masło w mleku. Dodaj cukier, kakao i wymieszaj. Zostaw do wystygnięcia.
Gdy masa będzie zimna, dodawaj partiami mleko w proszku i mieszaj aż masa będzie gładka. Paluszki połam na nieduże kawałki i dodaj do masy.
Całość wymieszaj i przełóż do niedużej podłużnej blaszki na babkę. Wyrównaj masę łyżką. Chłódź w lodówce przez 3 godziny.