Blok czekoladowy z orzechami
decomorreno
Przedstawiamy przepis na najpyszniejszy pod słońcem blok czekoladowy z dodatkiem chrupiących herbatników i orzechów. To słodycz przywołującą czekoladowe smaki dzieciństwa, która szczególnie kojarzyć się może z czasami PRLU-u. Jesteśmy przekonani, że ten niewymagający pieczenia, pyszny, prosty i (pomijając czas chłodzenia) błyskawiczny w przygotowaniu blok czekoladowy zrobi furorę na Twoim stole!
0
3.7 / 6
Przedstawiamy przepis na najpyszniejszy pod słońcem blok czekoladowy z dodatkiem chrupiących herbatników i orzechów. To słodycz przywołującą czekoladowe smaki dzieciństwa, która szczególnie kojarzyć się może z czasami PRLU-u. Jesteśmy przekonani, że ten niewymagający pieczenia, pyszny, prosty i (pomijając czas chłodzenia) błyskawiczny w przygotowaniu blok czekoladowy zrobi furorę na Twoim stole!
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
125 mleko
150 g cukier
250 g masło
150 g kakao decomorreno
1 szkl. mleko w proszku
100 g orzechy włoskie
1 szczyp. sól
100 g herbatniki
Przygotowanie
W garnku podgrzej mleko wraz z cukrem. Dodaj następnie masło i mieszaj aż się rozpuści.
Wsyp kakao oraz mleko w proszku i wymieszaj dokładnie. Dodaj pokruszone herbatniki i orzechy. Przełóż masę do formy (forma: 13 cm x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Włóż do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Laktoza