Blok czekoladowy z orzechami

decomorreno
Blok czekoladowy z orzechami

0

3.7 / 6

Przedstawiamy przepis na najpyszniejszy pod słońcem blok czekoladowy z dodatkiem chrupiących herbatników i orzechów. To słodycz przywołującą czekoladowe smaki dzieciństwa, która szczególnie kojarzyć się może z czasami PRLU-u. Jesteśmy przekonani, że ten niewymagający pieczenia, pyszny, prosty i (pomijając czas chłodzenia) błyskawiczny w przygotowaniu blok czekoladowy zrobi furorę na Twoim stole!

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

125 mleko

150 g cukier

250 g masło

150 g kakao decomorreno

1 szkl. mleko w proszku

100 g orzechy włoskie

1 szczyp. sól

100 g herbatniki

Przygotowanie


1

W garnku podgrzej mleko wraz z cukrem. Dodaj następnie masło i mieszaj aż się rozpuści.

2

Wsyp kakao oraz mleko w proszku i wymieszaj dokładnie. Dodaj pokruszone herbatniki i orzechy. Przełóż masę do formy (forma: 13 cm x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Włóż do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem pokrój na mniejsze kawałki.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły