0

Składniki

2 Szklanki
cukier
3 Sztuki
Olejek waniliowy
12 Sztuk
herbatniki
3 Łyżki
kakao
25 Dekagramów
Margaryna light
50 Dekagramów
Mleko w proszku
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę i wodę rozpuszczamy, dodajemy do niej cukier wymieszany z kakao (cukier mieszam z kakao co pozwala uniknąć grudek z kakao). Do masy dodajemy mleko w proszku, ciągle miksujemy, na koniec dodajemy zapach waniliowy. Do masy dodajemy połamane herbatniki. Całość mieszamy, przekładamy do blaszki ( ja wkładam do długiej wąskiej blaszki) i wstawiamy do lodówki.

Opis

smakołyk łasuchów

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!