Blok czekoladowy

m7
Blok czekoladowy

1

0 / 0

Blok czekoladowy to znakomity i nieoczywisty deser. Taki blok można zrobić w bardzo prosty i szybki sposób - warto wypróbować.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kostka masło

0.50 szkl. mleko uht 1,5%

3 szkl. mleko w proszku

1 szkl. cukier

4 szt. herbatniki

1 szt. cukier wanilinowy

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Kostkę masła rozpuścić w garnku, dodać mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao. Wszystko porządnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.

2

Po wystygnięciu masy, dodać stopniowo herbatniki oraz mleko w proszku.

3

Po dokładnym wymieszaniu wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na noc!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

520

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły