Blok czekoladowy
m7
1
0 / 0
Blok czekoladowy to znakomity i nieoczywisty deser. Taki blok można zrobić w bardzo prosty i szybki sposób - warto wypróbować.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kost. masło
0.50 szkl. mleko uht 1,5%
3 szkl. mleko w proszku
1 szkl. cukier
4 szt. herbatniki
1 szt. cukier wanilinowy
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Kostkę masła rozpuścić w garnku, dodać mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao. Wszystko porządnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
2
Po wystygnięciu masy, dodać stopniowo herbatniki oraz mleko w proszku.
3
Po dokładnym wymieszaniu wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na noc!