Blok czekoladowy

m7

Blok czekoladowy to znakomity i nieoczywisty deser. Taki blok można zrobić w bardzo prosty i szybki sposób - warto wypróbować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
520
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Blok czekoladowy to znakomity i nieoczywisty deser. Taki blok można zrobić w bardzo prosty i szybki sposób - warto wypróbować.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kostka masło
0.50 szkl. mleko uht 1,5%
3 szkl. mleko w proszku
1 szkl. cukier
4 szt. herbatniki
1 szt. cukier wanilinowy
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Kostkę masła rozpuścić w garnku, dodać mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao. Wszystko porządnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Po wystygnięciu masy, dodać stopniowo herbatniki oraz mleko w proszku.
Po dokładnym wymieszaniu wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem i wstawić do lodówki na noc!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
520
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.