Blok

m7
Blok

0

0 / 0

Blok czekoladowy to bomba kaloryczna, ale jaka smaczna.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

400 g margaryna zwykła

400 g mleko w proszku

100 g orzechy

100 g rodzynki

1.50 szkl. cukier

4 szt. suche wafle

6 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

margarynę rozpuścić z cukrem.

2

zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.

3

dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.

4

na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.

5

przykryć drugim waflem .

6

cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.

7

odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.

8

pokroić według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

737

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły