Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina szynka surowa
500 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
Kostka mięsna
3 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Opis

mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!