Bitki z pieczarkami
m7
mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę
0
0 / 0
mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
500 g pieczarki
2 szt. kostka mięsna
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.