Bitki z pieczarkami
m7
mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
500 g pieczarki
2 szt. kostka mięsna
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
298
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.