Bitki z pieczarkami

m7
Bitki z pieczarkami

0

0 / 0

mozna do pieczarek dodać jeszcze podsmażoną cebulkę

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

500 g pieczarki

2 szt. kostka mięsna

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy lekko tłuczkiem.Obsypujemy mąką i obsmażamy na oleju.Zalewamy szklanką gorącej wody i wkładamy kostki pieczeniowe.Pieczarki płuczemy i obieramy.Kroimy w dość duże kawałki,ja podzieliłam na cztery.Pieczarki wkładamy do mięsa i uzupełniamy odparowany sos.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

298

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły