Bitki z pieczarkami

m7
Bitki z pieczarkami

0

0 / 0

Przepis na tradycyjne bitki otrzymałam od mojej teściowej. Ja dodaje jeszcze do nich pieczarki efekt - palce lizać!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg karkówka wołowa

0.30 kg pieczarki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szczyp. oregano

1 szczyp. majeranek

1 kostka kostka wołowa

5 łyżka przyprawa typu vegeta

6 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

30 dag. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Karkówkę kroje w cienkie plastry i tak ją pozostawiam (nie ubijam).

2

W pokrojone plastry wcieram Vegetę, sól, pieprz ziołowy, oregano i majeranek.Całość odstawiam na 15 minut.

3

Każdy kawałek mięsa obtaczam w mące a następnie smażę na oleju obustronnie.

4

W rondelku rozpuszczam margarynę, po czym wrzucam wszystkie kawałki mięsa. Całość dusze- stopniowo podlewając wodą.

5

Równocześnie podsmażam na patelni wcześniej umyte, obrane i drobno pokrojone pieczarki (aż się usmażą).

6

Mięso duszę nawet do 50 minut (musi być miękkie). Dla smaku dodaję kostkę wołową.Gdy mięso i sos jest gotowy dorzucam pieczarki i mieszam.

7

Całość podaje z ziemniakami.

8

SMACZNEGO.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

533

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły