Bitki wołowe, duszone w bulionie

m7
Bitki wołowe, duszone w bulionie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 bulion wołowy

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. czosnek

2 łyżka olej

40 dag. wołowina rostbef

Przygotowanie


Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

471

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły