Bitki wołowe, duszone w bulionie
m7
Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....
1
0 / 0
Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
300 bulion wołowy
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka czosnek
2 łyżka olej
40 dek. wołowina rostbef
Przygotowanie
1
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.
2
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.