Bitki wołowe, duszone w bulionie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bitki wołowe, duszone w bulionie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609604.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....
1
0 / 0
Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
300 bulion wołowy
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. czosnek
2 łyżka olej
40 dag. wołowina rostbef
Przygotowanie
1
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.
2
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.