Bitki wołowe, duszone w bulionie

m7
Bitki wołowe, duszone w bulionie

1

0 / 0

Pyszne, soczyste mięsko :) Podawac z sosem ogórkowym, chrzanowym, sosem mięsnym....

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 bulion wołowy

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. czosnek

2 łyżka olej

40 dag. wołowina rostbef

Przygotowanie


1

Mięso dzielimy na mniejsze kawałki, rozbijamy tłuczkiem (przez folię) na cienkie kotlety, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odstawiamy na 15 minut.

2

Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, podsmażone przekładamy na czystą patelnię, zalewamy bulionem, dusimy do miękkości mięsa. Takie bitki podaję z sosem ogórkowym, chrzanowym, lub z sosem mięsnym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

471

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły