Bitki wieprzowe z pieczarkami

m7
Bitki wieprzowe z pieczarkami

0

2 / 1

Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina łopatka

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. przyprawa typu vegeta

300 g pieczarki

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Mięso rozbić tłuczkiem i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smażyć z obu stron.

2

Pieczarki pokroić i podsmażyć, dodać do kotletów i zalać wodą. Dusisz pod przykryciem około 40 min. Doprawiać ziarenkami smaku.

3

Mąkę rozrobić z zimną wodą i dodać do gotujących się bitek, ciągle mieszając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

426

kcal

Białka

32

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły