Bitki wieprzowe z pieczarkami
m7
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
300 g pieczarki
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso rozbić tłuczkiem i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smażyć z obu stron.
Pieczarki pokroić i podsmażyć, dodać do kotletów i zalać wodą. Dusisz pod przykryciem około 40 min. Doprawiać ziarenkami smaku.
Mąkę rozrobić z zimną wodą i dodać do gotujących się bitek, ciągle mieszając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
426
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.