Bitki wieprzowe z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bitki wieprzowe z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6942-1702057968091.jpeg&w=3840&q=75)
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
0
2 / 1
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
300 g pieczarki
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Mięso rozbić tłuczkiem i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smażyć z obu stron.
2
Pieczarki pokroić i podsmażyć, dodać do kotletów i zalać wodą. Dusisz pod przykryciem około 40 min. Doprawiać ziarenkami smaku.
3
Mąkę rozrobić z zimną wodą i dodać do gotujących się bitek, ciągle mieszając.