Bitki wieprzowe z pieczarkami
m7
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
0
2 / 1
Propozycja obiadowa - łatwa i pyszna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina łopatka
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżeczka przyprawa typu vegeta
300 g pieczarki
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Mięso rozbić tłuczkiem i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smażyć z obu stron.
2
Pieczarki pokroić i podsmażyć, dodać do kotletów i zalać wodą. Dusisz pod przykryciem około 40 min. Doprawiać ziarenkami smaku.
3
Mąkę rozrobić z zimną wodą i dodać do gotujących się bitek, ciągle mieszając.