Bitki w sosie pieczeniowym

m7
Bitki w sosie pieczeniowym

1

0 / 0

Bitki,szybko ,łatwo i smacznie

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

500 g wieprzowina bez kości

1 szt. cebula

2 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny

4 łyżka sos pieczeniowy

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i obsmażamy na oleju.

2

Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,gorącej wody i dusimy pod przykryciem.

3

W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.

4

Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły