1

Składniki

500 Gramów
Wieprzowina bez kości
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Przyprawa do dań z wieprzowiny
4 Łyżki
Sos pieczeniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i obsmażamy na oleju.
  2. Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,gorącej wody i dusimy pod przykryciem.
  3. W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.
  4. Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem

Opis

Bitki,szybko ,łatwo i smacznie

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!