1

Składniki

500 Gramów
Wieprzowina bez kości
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Przyprawa do dań z wieprzowiny
4 Łyżki
Sos pieczeniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i obsmażamy na oleju.
  2. Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,gorącej wody i dusimy pod przykryciem.
  3. W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.
  4. Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem

Opis

Bitki,szybko ,łatwo i smacznie

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!