1

Składniki

500 Gramów
Wieprzowina bez kości
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Przyprawa do dań z wieprzowiny
4 Łyżki
Sos pieczeniowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i obsmażamy na oleju.
  2. Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,gorącej wody i dusimy pod przykryciem.
  3. W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.
  4. Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem

Opis

Bitki,szybko ,łatwo i smacznie

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Ciecierzyca po arabsku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!