Bitki w sosie pieczeniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bitki w sosie pieczeniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124871.jpeg&w=3840&q=75)
Bitki,szybko ,łatwo i smacznie
1
0 / 0
Bitki,szybko ,łatwo i smacznie
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
500 g wieprzowina bez kości
1 szt. cebula
2 łyżka przyprawa do dań z wieprzowiny
4 łyżka sos pieczeniowy
Przygotowanie
1
Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą i obsmażamy na oleju.
2
Cebulkę drobno siekamy,podsmażamy i dodajemy do mięsa.Całość zalewamy szklanką,może troszkę więcej,gorącej wody i dusimy pod przykryciem.
3
W połowie duszenia dodajemy rozpuszczony w zimnej wodzie i zagotowany sos pieczeniowy.
4
Dusimy i ewentualnie doprawiamy do smaku.Podajemy z ogórkiem