Bitki indycze

m7
Bitki indycze

0

0 / 0

Mięso indycze z papryką to pomysł na inną odsłonę obiadu z indykiem w roli głównej.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. czosnek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa maggi

1 l bulion warzywny

500 g pierś indycza bez skóry

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

3 łyżka śmietana 18%

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron. Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości ok 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojona w paski lub kostkę, czosnek granulowany i magii do smaku. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły