Bitki indycze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bitki indycze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739151.jpeg&w=3840&q=75)
Mięso indycze z papryką to pomysł na inną odsłonę obiadu z indykiem w roli głównej.
0
0 / 0
Mięso indycze z papryką to pomysł na inną odsłonę obiadu z indykiem w roli głównej.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. czosnek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa maggi
1 l bulion warzywny
500 g pierś indycza bez skóry
2 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
3 łyżka śmietana 18%
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron. Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości ok 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojona w paski lub kostkę, czosnek granulowany i magii do smaku. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.