Bitki indycze

m7
Bitki indycze

0

0 / 0

Pamiętam, że to było moje pierwsze zetknięcie z indykiem. Wtedy się w nim zakochałam i długo nie wracałam do kurczaka :)

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. zioła prowansalskie

1 szcz. curry

2.50 szkl. bulion drobiowy

0.50 szt. pierś indycza

1 szt. oliwa

2 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. czosnek

1 szt. sos sojowy

1 szt. makaron kolanka ozdobne

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Mięso z indyka pokroić w plastry.

2

każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół.

3

następnie rozbić cieniutko tłuczkiem.

4

posypać solą i pieprzem.

5

usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron.

6

przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli.

7

dodać do indyka.

8

zalać bulionem i dusić do miękkości.

9

dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry.

10

zagęścić mąką i śmietaną.

11

podawać z ugotowanym makaronem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły