Bite serca.
m7
Miła odmiana "zwyczajnego" gulaszu... Xd polecam :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Miła odmiana "zwyczajnego" gulaszu... Xd polecam :)
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg serca indycze
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
Serca przyrządzamy tak jak kotlety. Rozbijamy, moczymy w jajku i tartej bułce. Smażymy, czekamy aż się zarumienią.
Najlepiej podawać z ziemniakami, surówką/sałatką lub z chlebem.
Smacznego! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.