Bite serca.

m7
Bite serca.

0

0 / 0

Miła odmiana "zwyczajnego" gulaszu... Xd polecam :)

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg serca indycze

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Serca przyrządzamy tak jak kotlety. Rozbijamy, moczymy w jajku i tartej bułce. Smażymy, czekamy aż się zarumienią.

2

Najlepiej podawać z ziemniakami, surówką/sałatką lub z chlebem.

3

Smacznego! :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

280

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły