Bit na herbatnikach

m7
Bit na herbatnikach

0

0 / 0

Zawsze to ciasto jest na święta.robię go bo jest szybkie.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

4 szkl. mleko

1 szkl. śmietana 36%

2 szt. budyń śmietankowy

1 szt. margaryna zwykła

1 opak. czekolada

500 dag. herbatniki

Przygotowanie


1

Budynie gotujemy tak jak na opakowaniu.

2

Margarynę ucieramy na puch.

3

Do margaryny dodajemy budyń, miksujemy.

4

Herbatniki układamy na dno blaszki.

5

Na herbatniki wykładamy masę.

6

Masę przykrywamy herbatnikami.

7

Śmietanę ubijamy na sztywno.

8

Polewamy śmietaną herbatniki.

9

Czekoladą posypujemy po wierzchu ciasta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1266

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

196

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły