0

Składniki

4 Szklanki
mleko
1 Szklanka
śmietana 36%
2 Sztuki
budyń śmietankowy
1 Sztuka
margaryna zwykła
1 Opakowanie
czekolada
500 Dekagramów
herbatniki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Budynie gotujemy tak jak na opakowaniu.
  2. Margarynę ucieramy na puch.
  3. Do margaryny dodajemy budyń, miksujemy.
  4. Herbatniki układamy na dno blaszki.
  5. Na herbatniki wykładamy masę.
  6. Masę przykrywamy herbatnikami.
  7. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  8. Polewamy śmietaną herbatniki.
  9. Czekoladą posypujemy po wierzchu ciasta.

Opis

Zawsze to ciasto jest na święta.robię go bo jest szybkie.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Suflet z kawą

Średni Do 1 godz
Suflet z kawą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!