Bit na herbatnikach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bit na herbatnikach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4935-1702057795769.jpeg&w=3840&q=75)
Zawsze to ciasto jest na święta.robię go bo jest szybkie.
0
0 / 0
Zawsze to ciasto jest na święta.robię go bo jest szybkie.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
4 szkl. mleko
1 szkl. śmietana 36%
2 szt. budyń śmietankowy
1 szt. margaryna zwykła
1 opak. czekolada
500 dag. herbatniki
Przygotowanie
1
Budynie gotujemy tak jak na opakowaniu.
2
Margarynę ucieramy na puch.
3
Do margaryny dodajemy budyń, miksujemy.
4
Herbatniki układamy na dno blaszki.
5
Na herbatniki wykładamy masę.
6
Masę przykrywamy herbatnikami.
7
Śmietanę ubijamy na sztywno.
8
Polewamy śmietaną herbatniki.
9
Czekoladą posypujemy po wierzchu ciasta.