Biszkopty w polewie i kokosach
m7
0
0 / 0
Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
250 g margaryna
200 g wiórki kokosowe
2 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
6 szt. jaja kurze całe
8 łyżka mleko
3 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka woda
1 łyżka tłuszcz
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo 3/4 szklanki cukru. Dodać żółtka,wodę, mąkę i delikatnie wymieszać.
Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy o wymiarach 24x28 cm. Piec w temp. 180 stopni C przez 40-50 min.
Piec w temp. 180 stopni C przez 40-50 min. Margarynę roztopić, dodać pozostały cukier, mleko, kakao i gotować aż zgęstnieje. Ostudzony biszkopt pokroić na kwadraty, moczyć je z każdej strony w polewie i obtoczyć w wiórkach.