Biszkopty w polewie i kokosach

m7
Biszkopty w polewie i kokosach

0

0 / 0

Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 g margaryna

200 g wiórki kokosowe

2 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

6 szt. jaja kurze całe

8 łyżka mleko

3 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka woda

1 łyżka tłuszcz

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo 3/4 szklanki cukru. Dodać żółtka,wodę, mąkę i delikatnie wymieszać.

2

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy o wymiarach 24x28 cm. Piec w temp. 180 stopni C przez 40-50 min.

3

Piec w temp. 180 stopni C przez 40-50 min. Margarynę roztopić, dodać pozostały cukier, mleko, kakao i gotować aż zgęstnieje. Ostudzony biszkopt pokroić na kwadraty, moczyć je z każdej strony w polewie i obtoczyć w wiórkach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły