Biszkoptowa galaretka

m7
Biszkoptowa galaretka

0

0 / 0

szybki deser z galaretki i biszkoptów

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. galaretka wiśniowa

1 szt. galaretka agrestowa

8 szt. biszkopty

Przygotowanie


1

Galaretkę agrestową rozpuścić w przegotowanej wodzie wg przepisu.

2

Rozlać do 4 pucharków.

3

Do każdego pucharka włożyć po jednym biszkopcie.

4

Odstawić do zastygnięcia.

5

Druga galaretkę rozpuścić tak jak pierwszą.

6

Przestudzić i zalać galaretkę agrestową.

7

Położyć pozostałe biszkopty na krzyż z pierwszymi.

8

Odstawić do stężenia.

9

Biszkopty same wchłoną odpowiednią ilość galaretki, dlatego nie należy ich zatapiać w galaretce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

41

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły