Biszkoptowa fantazja.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkoptowa fantazja.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975670821.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis posiadam z jednej z gazet kulinarnych.Po wypróbowaniu bardzo mi smakował,więc postanowiłam się z wami podzielić.Spróbujcie i wy.!
0
0 / 0
Przepis posiadam z jednej z gazet kulinarnych.Po wypróbowaniu bardzo mi smakował,więc postanowiłam się z wami podzielić.Spróbujcie i wy.!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
24 porcje
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. żelatyna
100 g czekolada gorzka
1.50 szkl. cukier
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. mleko zimne
8 szt. jaja kurze całe
1 szt. brzoskwinia w syropie
1 szt. galaretka cytrynowa
2 szt. śnieżka
3 łyżka skrobia ziemniaczana
2 łyżka woda
Przygotowanie
Ubijamy białka,dodajemy cukier,żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Całość chwilę miksujemy.
wlewamy do blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 minut,w 180 stopniach.
po upieczeniu i wystygnięciu ,kroimy na pół.
galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.
brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką.Gdy trochę zastygnie,rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.
śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszysty krem.Dodajemy żelatynę.
gdy bita śmietana stężeje ,rozsmarowujemy ją na cieście.Posypujemy startą ,gorzka czekoladą.