Biszkoptowa fantazja.

m7
Biszkoptowa fantazja.

0

0 / 0

Przepis posiadam z jednej z gazet kulinarnych.Po wypróbowaniu bardzo mi smakował,więc postanowiłam się z wami podzielić.Spróbujcie i wy.!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka żelatyna

100 g czekolada gorzka

1.50 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. mleko zimne

8 szt. jaja kurze całe

1 szt. brzoskwinia w syropie

1 szt. galaretka cytrynowa

2 szt. śnieżka

3 łyżka skrobia ziemniaczana

2 łyżka woda

Przygotowanie


1

Ubijamy białka,dodajemy cukier,żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Całość chwilę miksujemy.

2

wlewamy do blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 minut,w 180 stopniach.

3

po upieczeniu i wystygnięciu ,kroimy na pół.

4

galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.

5

brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką.Gdy trochę zastygnie,rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.

6

śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszysty krem.Dodajemy żelatynę.

7

gdy bita śmietana stężeje ,rozsmarowujemy ją na cieście.Posypujemy startą ,gorzka czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły