Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Kostka
masło extra
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
2 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Wiśnie mrożone
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
5 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Dżem wiśniowy
2 Sztuki
czekolada gorzka
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Łyżki
rum
5 Łyżek
budyń waniliowy
22 Dekagramy
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
22 Dekagramy
cukier
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. 6 żółtek utrzeć z cukrem. Dodać ubitą pianę z 6 białek, dodać mąkę, proszek do pieczenia. Piec przez 60 minut w temperaturze 175 stopni C.
  2. 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, do 1/2 szklanki mleka wsypać budyń i dodać żółtka.
  3. Dobrze zamieszać i wlać do gotującego mleka.
  4. Odstawić do ostudzenia, ucierać masło i dodać do niego stopniowo ostudzony budyń.
  5. Biszkopt ostudzić, ciąć na wysokości 1/3.
  6. Na cieńszy blat rozsmarować dżem wiśniowy i ułożyć wiśnie.
  7. Grubszą część biszkoptu pokroić w kostkę i delikatnie połączyć z kremem.
  8. Wyłożyć na wiśnie, formując kopiec.
  9. Czekoladę rozpuścić w misce na parze, dodać łyżkę śmietany.
  10. Przestudzoną masą polać krem.
  11. Schładzić w lodówce.

Opis

Pyszna słodkość.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!