1

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, tuszkę proszku do pieczenia.
  2. Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut
  3. Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.
  4. Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Opis

Biszkopt z truskawkami.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!