1

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, tuszkę proszku do pieczenia.
  2. Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut
  3. Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.
  4. Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Opis

Biszkopt z truskawkami.

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!