Biszkopt z truskawkami

m7
Biszkopt z truskawkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Biszkopt z truskawkami - proste i smaczne ciasto. Puszysty biszkopt z truskawkami i galaretką to smak lata.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg truskawki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka truskawkowa

4 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka cukier

Przygotowanie


Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, troszkę proszku do pieczenia.

Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut.

Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.

Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

136

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły