Biszkopt z truskawkami

m7
Biszkopt z truskawkami

1

0 / 0

Biszkopt z truskawkami - proste i smaczne ciasto. Puszysty biszkopt z truskawkami i galaretką to smak lata.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg truskawki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka truskawkowa

4 łyżka mąka pszenna tortowa

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, troszkę proszku do pieczenia.

2

Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut.

3

Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.

4

Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

136

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły