Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
truskawki
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
4 Łyżki
mąka pszenna tortowa
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, tuszkę proszku do pieczenia.
  2. Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut
  3. Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.
  4. Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Opis

Biszkopt z truskawkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!