Biszkopt z truskawkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z truskawkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104548.jpeg&w=3840&q=75)
Biszkopt z truskawkami - proste i smaczne ciasto. Puszysty biszkopt z truskawkami i galaretką to smak lata.
1
0 / 0
Biszkopt z truskawkami - proste i smaczne ciasto. Puszysty biszkopt z truskawkami i galaretką to smak lata.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg truskawki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka truskawkowa
4 łyżka mąka pszenna tortowa
4 łyżka cukier
Przygotowanie
Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić. Dodać żółtka, ubić. Dodać mąkę, troszkę proszku do pieczenia.
Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut.
Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.
Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.