Biszkopt z owocami i kremem budyniowym

eluchap
Biszkopt z owocami i kremem budyniowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne ciasto biszkoptowe z kremem Kubuś z owocami i galaretką. Dzieci pokochają smak tego ciasta, a i dorośli nie przejdą obok niego obojętnie.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

150 g lubella mąka puszysta uniwersalna

150 g cukier

300 g owoce

3 szt. budyń śmietankowy

2 szt. galaretka

4 łyżka woda

1 łyżka ocet

Przygotowanie


Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.

Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem.

Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć.Piec w 180 stopniach przez 20-30 minut.

Część soku ugotować, część wymieszać z budyniem.

Następnie wlać do gotującego się soku.

Ugotować krem.

Do zimnego kremu dodać miękkie masło, zmiksować.

Na biszkopt położyć krem, potem owoce. Na koniec zalać tężejącą galaretką.

Schłodzić w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

147

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły