Biszkopt z orzechami

m7
Biszkopt z orzechami

0

0 / 0

Najlepsze ciasto mojej mamy.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

200 dek. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.

2

Żółtka ucieramy z cukrem.

3

Do utartych żółtek dodajemy mąkę.

4

Białka ubijamy na sztywną pianę.

5

Na koniec dodajemy ubite białka do żółtek.

6

Do ciasta dodajemy pokruszone orzechy.

7

Ciasto wylewamy do tortownicy.

8

pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły