Biszkopt z orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973958108.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepsze ciasto mojej mamy.
0
0 / 0
Najlepsze ciasto mojej mamy.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
200 dag. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.
2
Żółtka ucieramy z cukrem.
3
Do utartych żółtek dodajemy mąkę.
4
Białka ubijamy na sztywną pianę.
5
Na koniec dodajemy ubite białka do żółtek.
6
Do ciasta dodajemy pokruszone orzechy.
7
Ciasto wylewamy do tortownicy.
8
pieczemy 35 minut w 180 stopniach.