Biszkopt z orzechami

m7
Biszkopt z orzechami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Najlepsze ciasto mojej mamy.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

200 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.

Żółtka ucieramy z cukrem.

Do utartych żółtek dodajemy mąkę.

Białka ubijamy na sztywną pianę.

Na koniec dodajemy ubite białka do żółtek.

Do ciasta dodajemy pokruszone orzechy.

Ciasto wylewamy do tortownicy.

pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1509

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

123

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły