Biszkopt z masą kubusiową i śmietankową

m7

Ciasto wygląda i smakuje egzotycznie. Połączenie miękkiego biszkoptu z masą z soku Kubuś oraz masą ze śmietanki z pewnością Was zaskoczy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto wygląda i smakuje egzotycznie. Połączenie miękkiego biszkoptu z masą z soku Kubuś oraz masą ze śmietanki z pewnością Was zaskoczy.
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
20 woda
2 łyżecz. proszek do pieczenia
5 łyżecz. żelatyna
1 l sok owocowy
800 g śmietana 18%
1 szkl. cukier
8 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
2 szt. budyń śmietankowy
20 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Z 6 jajek, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao robimy biszkopt.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 35 minut.
Na soku Kubuś gotujemy budyń. Słodzimy zgodnie z przepisem na opakowaniu budyniu.
Śmietanki ubijamy mikserem, dodajemy 5 łyżeczek żelatyny rozrobionej w 20 gramach wody.
Na biszkopt wylewamy masę kubusiową. Kiedy stężeje wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasto można polać roztopioną czekoladą.