Biszkopt z masą kubusiową i śmietankową

m7
Biszkopt z masą kubusiową i śmietankową

0

0 / 0

Ciasto wygląda i smakuje egzotycznie. Połączenie miękkiego biszkoptu z masą z soku Kubuś oraz masą ze śmietanki z pewnością Was zaskoczy.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

20 woda

2 łyżecz. proszek do pieczenia

5 łyżecz. żelatyna

1 l sok owocowy

800 g śmietana 18%

1 szkl. cukier

8 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

2 szt. budyń śmietankowy

20 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Z 6 jajek, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao robimy biszkopt.

2

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu kakao i lekko mieszamy. Pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 35 minut.

3

Na soku Kubuś gotujemy budyń. Słodzimy zgodnie z przepisem na opakowaniu budyniu.

4

Śmietanki ubijamy mikserem, dodajemy 5 łyżeczek żelatyny rozrobionej w 20 gramach wody.

5

Na biszkopt wylewamy masę kubusiową. Kiedy stężeje wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasto można polać roztopioną czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły