Biszkopt z masą jabłkową

m7
Biszkopt z masą jabłkową

Średnia 4 / 1

Oceń!

Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. galaretka truskawkowa

10 szt. biszkopty

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka cukier

70 dag. jabłka

Przygotowanie


Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Stopniowo wlewać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelać do natłuszczonej podłużnej blaszki i upiec. Przestudzony przekroić na pół.

Jabłka obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Lekko podsmażyć.

Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Tężejącą zmiksować z jabłkami i wymieszać.

Biszkopt przekroić na pół, posmarować jabłkami z galaretką. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

171

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły