0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
10 Sztuk
biszkopty
5 Łyżek
mąka
5 Łyżek
cukier
70 Dekagramów
jabłka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka ubij na sztywno. Dodaj cukier. Stopniowo wlewaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelej do natłuszczonej podłużnej blaszki i upiec. Przestudzony przekrój na pół.
  2. Jabłka obierz, usuń z nich gniazda nasienne i zetrzyj na tarce. Lekko podsmaż.
  3. Galaretkę rozpuść we wrzątku. Tężejącą zmiksuj z jabłkami i wymieszaj.
  4. Przełóż nim biszkopt. Biszkopty pokrusz po wierzchu ciasta. Smacznego!:-)

Opis

Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Puszysta tarta z jabłkami!

Przepis
Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!