Biszkopt z masą jabłkową
m7
Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.
0
4 / 1
Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. galaretka truskawkowa
10 szt. biszkopty
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka cukier
70 dag. jabłka
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Stopniowo wlewać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelać do natłuszczonej podłużnej blaszki i upiec. Przestudzony przekroić na pół.
2
Jabłka obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Lekko podsmażyć.
3
Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Tężejącą zmiksować z jabłkami i wymieszać.
4
Biszkopt przekroić na pół, posmarować jabłkami z galaretką. Wierzch posypać cukrem pudrem.