Biszkopt z masą jabłkową
m7
Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. galaretka truskawkowa
10 szt. biszkopty
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka cukier
70 dag. jabłka
Przygotowanie
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Stopniowo wlewać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelać do natłuszczonej podłużnej blaszki i upiec. Przestudzony przekroić na pół.
Jabłka obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Lekko podsmażyć.
Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Tężejącą zmiksować z jabłkami i wymieszać.
Biszkopt przekroić na pół, posmarować jabłkami z galaretką. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.