Biszkopt z masą jabłkową

m7
Biszkopt z masą jabłkową

0

4 / 1

Biszkopt z masą jabłkową to smaczne i lekkie ciasto.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. galaretka truskawkowa

10 szt. biszkopty

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka cukier

70 dag. jabłka

Przygotowanie


1

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Stopniowo wlewać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelać do natłuszczonej podłużnej blaszki i upiec. Przestudzony przekroić na pół.

2

Jabłka obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Lekko podsmażyć.

3

Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Tężejącą zmiksować z jabłkami i wymieszać.

4

Biszkopt przekroić na pół, posmarować jabłkami z galaretką. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły