Biszkopt z masą ananasową

m7
Biszkopt z masą ananasową

0

0 / 0

Bardzo smaczne ciasto.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

400 g ananas plastry w syropie

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

10 dek. wiórki czekoladowe

0.50 l śmietana 36%

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Biszkopt:

2

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto na formę do pieczenia i piec około 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na pół.

3

Masa ananasowa:

4

Z ananasów odlać sok, odstawić, natomiast ananasy pokroić w kostkę. Na odlanym soku ugotować budyń, dodać pokrojonego ananasa, wymieszać dokładnie i odstawić do przestudzenia.

5

Masa śmietanowa:

6

Śmietanę ubić z cukrem pudrem.

7

Ułożenie placka:

8

biszkopt - masa ananasowa - druga część biszkoptu - masa śmietanowa - wierzch posypać wiórkami czekoladowymi lub posypać kawałkami czekolady

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły