Biszkopt z masą ananasową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z masą ananasową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926923.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczne ciasto.
0
0 / 0
Bardzo smaczne ciasto.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
400 g ananas plastry w syropie
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń śmietankowy
10 dag. wiórki czekoladowe
0.50 l śmietana 36%
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto na formę do pieczenia i piec około 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Masa ananasowa:
Z ananasów odlać sok, odstawić, natomiast ananasy pokroić w kostkę. Na odlanym soku ugotować budyń, dodać pokrojonego ananasa, wymieszać dokładnie i odstawić do przestudzenia.
Masa śmietanowa:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
Ułożenie placka:
biszkopt - masa ananasowa - druga część biszkoptu - masa śmietanowa - wierzch posypać wiórkami czekoladowymi lub posypać kawałkami czekolady