1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
7 Łyżeczek
ŻELATYNA
1 Szklanka
cukier
0.66 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
Maślanka
0.3 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
25 Dekagramów
wiśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić do białek następnie białka ubić z płową cukru na sztywną pianę.
  2. Następnie dodać żółtka oraz dowolny zapach do ciasta (niekoniecznie).dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Dokładnie wymieszać i upiec.
  4. Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie delikatnie podgrzewając rozpuścić.
  5. Połowę wiśni zmiksować z cukrem następnie połączyć z maślanką i żelatyną.
  6. Do tężejącego kremu dodać pozostałe wiśnie.
  7. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki.
  8. Każdy jeden przełożyć masą. na samą górę można delikatnie rozsmarować nieco dżemu.

Opis

pyszne ciacho nie tylko do kawy

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!