1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
7 Łyżeczek
ŻELATYNA
1 Szklanka
cukier
0.66 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
Maślanka
0.3 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
25 Dekagramów
wiśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić do białek następnie białka ubić z płową cukru na sztywną pianę.
  2. Następnie dodać żółtka oraz dowolny zapach do ciasta (niekoniecznie).dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Dokładnie wymieszać i upiec.
  4. Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie delikatnie podgrzewając rozpuścić.
  5. Połowę wiśni zmiksować z cukrem następnie połączyć z maślanką i żelatyną.
  6. Do tężejącego kremu dodać pozostałe wiśnie.
  7. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki.
  8. Każdy jeden przełożyć masą. na samą górę można delikatnie rozsmarować nieco dżemu.

Opis

pyszne ciacho nie tylko do kawy

Podobne przepisy

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!