1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
7 Łyżeczek
ŻELATYNA
1 Szklanka
cukier
0.66 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
Maślanka
0.3 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
25 Dekagramów
wiśnie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka oddzielić do białek następnie białka ubić z płową cukru na sztywną pianę.
  2. Następnie dodać żółtka oraz dowolny zapach do ciasta (niekoniecznie).dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Dokładnie wymieszać i upiec.
  4. Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie delikatnie podgrzewając rozpuścić.
  5. Połowę wiśni zmiksować z cukrem następnie połączyć z maślanką i żelatyną.
  6. Do tężejącego kremu dodać pozostałe wiśnie.
  7. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki.
  8. Każdy jeden przełożyć masą. na samą górę można delikatnie rozsmarować nieco dżemu.

Opis

pyszne ciacho nie tylko do kawy

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!