Biszkopt z makiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Biszkopt z makiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692542.jpeg&w=3840&q=75)
błyskawiczny makowiec
0
0 / 0
błyskawiczny makowiec
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
0.75 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. masa makowa
1 szt. kandyzowana skórka pomarańczowa
1 szt. olejek migdałowy
Przygotowanie
1
Białka ubić na sztywna pianę.
2
Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie zmiksować.
3
Następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy i piec 25 minut w temperaturze 170 stopni.
4
Ostudzony biszkopt przekroić na pół i dobrze nasączyć ponczem zrobionym z olejku migdałowego.
5
Nasączony biszkopt przełożyć masa makową.
6
Na wierzch biszkoptu również położyć masę makową i posypać kandyzowana skórką pomarańczową.